Dijous 26 d'abril de 2018
    castellano  
Notícies
Agenda
Altres Notícies
10 d'abril de 2018
MODIFICACIÓ DE LA NORMATIVA DE VIATGES COMBINATS I SERVEIS DE VIATGE VINCULATS.
3 d'abril de 2018
SPAM TELEFÒNIC I LES TRUCADES I VISITES COMERCIALS
27 de març de 2018
ALERTA ALS CONSUMIDORS AFECTATS PER L’ADQUISICIÓ DEL DESCODIFICADOR BLUSENS WEBTV
16 de març de 2018
POSEM FRE AL SPAM TELEFÒNIC I A LES TRUCADES I VISITES COMERCIALS
21 de febrer de 2018
UNAE VA ATENDRE 3.060 CONSULTES DE PERSONES CONSUMIDORES AL LLARG DE 2017
 
Notícies
 
 
Conclusions de la jornada L’impacte del frau de la carn de cavall
Divendres 8 d'abril de 2016
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, va organitzar el passat 23 de novembre una jornada anomenada “L’impacte del frau de la carn de cavall. ¿Què hem après de l’experiència?”, on van participar diversos experts de l’àrea de l’alime

La detecció de la carn de cavall en aliments etiquetats com a carn d’origen boví va ser una de les notícies amb més impacte social i mediàtic l’any 2013.

El novembre de 2012, l’Autoritat de Seguretat Alimentària d’Irlanda, va desenvolupar una campanya de control d’identitat en aliments i va detectar la presència de carn de cavall en alguns productes alimentaris i que no s’indicava en l’etiquetatge. Posteriorment, diversos estats membres de la Unió Europea van comunicar la presència de carn de cavall en alguns productes alimentaris, no declarat a la llista d’ingredients que figura en l’etiqueta del producte. S’especificava que només contenia carn de boví.

Per parlar de tot això, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, va organitzar el passat 23 de novembre una jornada anomenada “L’impacte del frau de la carn de cavall. ¿Què hem après de l’experiència?”, on van participar diversos experts de l’àrea de l’alimentació, agricultura i seguretat alimentària, entre els quals ni havia l’Anna Burgués, membre del gabinet de consum d’UNAE.

L’objectiu d’aquesta trobada era posar en comú la necessitat de millorar la informació que rep el ciutadà en situacions d’alerta o crisis en l’àmbit de la qualitat i la seguretat alimentària.

Les conclusions finals que es van extreure d’aquestes jornades eren les de reforçar, per part de l’administració i la indústria, la comunicació a través de les xarxes socials, tal i com havien fet algunes organitzacions, com per exemple, de consumidors. També era important remarcar el diàleg permanent entre les indústries, administracions, mitjans de comunicació i associacions de consumidors, per tal de consensuar una estratègia de comunicació que informés dels possibles riscos i que donés unes pautes d’actuació al consumidor. Per últim, incrementar la presència de portaveus oficials en els mitjans de comunicació, en especial en les xarxes socials, per tal de difondre informació contrastada i rigorosa.

La Comissió Europea va fer èmfasi en el fet que no n’hi havia risc de seguretat alimentària en els consumidors derivat del consum d’aquests productes, simplement es va  tractar d’un frau en l’etiquetatge.

Podeu consultar més informació a: http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Article/Limpacte-del-frau-de-la-carn-de-cavall

http://http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Article/Limpacte-del-frau-de-la-carn-de-cavall
 
C/Roger de Llúria, 44, 3er 3ª 08009 Barcelona Tel. 93 301 26 27