15 | 11 | 2018

Des del passat mes queden prohibides les ofertes comercials i les contractacions d’energia “porta a porta”.

Gràcies al Reial Decret 15/2018 aprovat pel govern el passat 5 d’octubre s’impedirà fer ofertes i contractar energia apareixent sense previ avis ni informació a la vivenda de la persona consumidora.

Aquesta mesura suposa un vet a una de les pràctiques més controvertides que duen a terme les comercialitzadores d’energia, ja que, hi ha vegades que utilitzen tàctiques enganyoses, agressives o que indueixen a l’error per tal de canviar de companyia al consumidor i contractar-li altres serveis com els de manteniment. Tot això, sempre amb la intenció d’engreixar la factura i crear un compromís de permanència que al final cobrarà l’empresa quan el consumidor se n’adoni del que ha passat.

Això arriba després de les constants denúncies de les associacions de consumidors i CNMC que porten advertint de la situació de desemparament que es troben els consumidors davant d’aquesta situació. Tot i que és veritat, que és important la reclamació del propi consumidor, també ho és, ja que serveix de denúncia d’aquests fets, cosa que pot desencadenar un procés sancionador cap a la comercialitzadora que pot comportar multes de fins a 6M i inhabilitacions en l’exercici del comerç d’energia al considerar el saltar-se la prohibició una falta greu.