20 | 12 | 2019

Des de UNAE volem aprofitar aquestes dates tant especials per felicitar i agrair a tothom qui ens segueix.

Tot l’equip d’UNAE us desitja unes molt bones festes, un feliç nadal, i un bon any 2020. Com sempre, estem i estarem al vostre costat per aclarir qualsevol tema relacionat amb els vostres drets com a persones consumidores; per aquest motiu, aprofitem per donar-vos alguns consells de cara als regals i compres que s’acosten, que us podran ajudar i seran molt útils per gaudir d’unes bones festes. 

Hem de tenir en compte que de cara a les festes de nadal es regalen i es compren molts productes, que a vegades no ens parem a pensar si són o no necessaris. Cal tenir clar què podem comprar per regalar, que realment es pugui necessitar, i fer-ne un consum responsable.

El consum responsable es basa en consumir menys i que el que puguem consumir sigui el més sostenible i solidari possible; i tot i que comprar implica satisfer una necessitat o un desig, també ha d’activar una sèrie de processos econòmics, socials i mediambientals.

Així per fer-ho de la manera més responsable, a l’hora de comprar, ens haurem de qüestionar què és prescindible, i què no; quina és la nostra disponibilitat econòmica real, i després escollir els productes, no només pel seu preu o qualitat, sinó també perquè siguin respectuosos amb el medi ambient i el comerç local.

Un consumidor responsable és aquell que, a més de conèixer els seus drets, es guia per criteris socials i ambientals amb l’objecte de contribuir a un entorn favorable per a tots, i garantir un consum amb el menor impacte possible en el medi ambient, amb l’objecte de contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones i generacions futures.

Per als més petits de la casa, a més a més, haurem d’assegurar-nos que les joguines que els hi regalin siguin les més adequades per a la seva edat, que no tinguin missatges sexistes, o siguin violents, i que el seu contingut no pugui crear addicció.

Tenint en compte tots aquest paràmetres gaudirem d’un bon Nadal i a més, serà un bon Nadal responsable.

Bones Festes!
Bon Nadal responsable a tothom!
I fem entre tots i totes del 2020 un any amb un consum millor...